Pletenje Toplih čarapa Za Dijete

Pletenje Toplih čarapa Za Dijete
Pletenje Toplih čarapa Za Dijete

Video: Pletenje Toplih čarapa Za Dijete

Video: Pletenje Toplih čarapa Za Dijete
Video: Kako se pletu jednostavne čarape - Pletenje.net - Pletenje, heklanje 2024, Travanj
Anonim

Pletene čarape nezamjenjiva su stvar za svako dijete. U hladnoj su sezoni toplo i ugodno.

Pletenje toplih čarapa za dijete
Pletenje toplih čarapa za dijete

Za pletenje uzmite vunenu pređu i 5 igala za pletenje.

Baci na petlje na iglama za pletenje. Broj mora biti višestruki od četiri. Rasporedite ih na 4 igle za pletenje i pletite gumicom (1x1). Obradite šavove u krug do željene visine. Dalje, pletite proizvod s prednjim petljama.

Zatim počnite pletati petu. Dodajte još jednu vunenu nit za snagu prilikom pletenja. Bacite petlje s treće i druge igle za pletenje na jednu iglu za pletenje. Nastavite plesti pletenim šavovima (prednji red s prednjim petljama i žuborenje žuborom) do željene visine. Visina pete za dječju čarapu je oko 3-4 cm.

Nemojte plesti petlje s prve i četvrte igle za pletenje. Petlje s jedne igle za pletenje, na kojoj je formirana peta, rasporedite na tri igle za pletenje. Broj petlji na svakoj od njih trebao bi biti jednak. Ako broj petlji nije više od tri, dodajte dodatne petlje u srednji dio.

Počnite plesti od najudaljenije igle za pletenje. Zatim plesti sredinu pletenim bodom. Svaki put na kraju reda, pletite posljednju petlju srednje igle za pletenje zajedno s prvom petljom treće vanjske igle za pletenje. Kad okrećete proizvod, nemojte plesti prvu petlju od druge srednje igle za pletenje, već je jednostavno uklonite (ovo je rubna petlja). Tako će se postupno smanjivati broj petlji s dvije najudaljenije igle za pletenje.

Nastavite s pletenjem sve dok na vanjske dvije igle nema šavova. Nacrtajte nove šavove oko ruba pete. Zatim pletenu čarapu u krug pletivom do malog prsta, a zatim izrežite petlje. Smanjite šavove na svakoj od četiri igle za pletenje. Na kraju svakog reda ispletite dva uboda zajedno.

Preporučeni: