Zašto Kišobran Ne Možete Otvoriti Kod Kuće

Zašto Kišobran Ne Možete Otvoriti Kod Kuće
Zašto Kišobran Ne Možete Otvoriti Kod Kuće

Video: Zašto Kišobran Ne Možete Otvoriti Kod Kuće

Video: Zašto Kišobran Ne Možete Otvoriti Kod Kuće
Video: Zdrave oči. Dobar vid. Masaža akupunkturnih točaka za liječenje očiju. 2024, Travanj
Anonim

Mnogo je predrasuda povezanih s kišobranima. Zašto je ovaj dodatak, koji spašava osobu u lošim vremenskim uvjetima, postao simbol zle sreće i nesreće. Što ne raditi s kišobranom i kako bi to moglo utjecati na budućnost.

Zašto kišobran ne možete otvoriti kod kuće
Zašto kišobran ne možete otvoriti kod kuće

Kišobran ne možete otvoriti u zatvorenom

Ostaje misterij: kako ga onda osušiti? Ili trebate ući u stubište i s otvorenim kišobranom popeti se do stana? Ispada tako. Jednom sam napravio takvu pogrešku: otvorio sam mokri kišobran i ostavio ga da se osuši na hodniku kad sam došao u posjet, zbog čega sam dobio strogu opomenu. Vjeruje se da sam takvim postupcima naljutio boga sunca. Na moje prigovore da je ovo još uvijek neka vrsta poganstva, uslijedio je odgovor: "Tako je, ali za svaki slučaj bolje je ne naljutiti više sile."

Razlog za ovu predrasudu

Ispada da je ovo uvjerenje staro više od sto godina. Vjeruje se da je kišobran izumljen u Egiptu ili Kini (ne zna se točno). Ovaj je pribor u Europu došao tek u XIV stoljeću. Do 1750. kišobrani su se koristili samo za zaštitu od sunčevih zraka. Snalažljivi Europljani počeli su se skrivati pod kišobranima od kiše mnogo kasnije. Inače, na Istoku je kišobran bio simbol moći i ukazivao je na visoki položaj svog vlasnika u društvu. Tijekom svečanih ceremonija, vladari Nebeskog Carstva šetali su ispod 13 kišobrana izvezenih zlatom. Oni su simbolizirali Sunce i dvanaest zodijačkih zviježđa smještenih oko njega.

U Europi su iz nekog razloga ovoj temi počeli pridavati negativno značenje.

Nemoguće je otvoriti kišobran u zatvorenom, inače se možete pozvati na nevolje. Uz činjenicu da takvi postupci mogu razljutiti Boga Sunca, vjeruje se da izvođenjem takvih manipulacija možete pasti u nemilost s duhovima koji štite kuću. Drugim riječima, otvoreni kišobran u sobi Domovoijevim ide na živce.

Ostala praznovjerja povezana s kišobranima

Kišobran je drevna stvar, stoga su uz njega povezani i mnogi drugi, ponekad vrlo čudni i smiješni znakovi.

Pronaći nečiji kišobran loš je znak. Ako slučajno pronađete nečiji zaboravljeni kišobran, nemojte žuriti po njega. Vjeruje se da zajedno s kišobranom uklanjate probleme, bolesti i nevolje osobi koja ga je izgubila.

Ne možete ostaviti kišobran na krevetu. Ovaj nepromišljeni čin može vam oduzeti protok novca.

Bacanje kišobrana je u nevolji. Ako slučajno padnete kišobran, zamolite nekoga da ga podigne. Kad vlasnik sam digne kišobran, onda ga čekaju nevolje, to ne utječe na strance. Ako ste ipak bili prisiljeni sami pokupiti pali kišobran, tada se po povratku kući svakako pogledajte u ogledalo kako biste uklonili negativnu energiju.

Kišobran se ne može darovati. Vjeruje se da takav dar nagovještava nedaće i probleme. Ako i dalje želite dati kišobran, zatražite simboličnu uplatu za njega. To više neće biti poklon, već kupnja. Isto tako, možete prevariti sudbinu kada odlučite nekome pokloniti druge "neželjene" darove, poput satova, noževa ili ručnika.

Preporučeni: