Narodni Predznaci I Praznovjerja Za Rođendan

Narodni Predznaci I Praznovjerja Za Rođendan
Narodni Predznaci I Praznovjerja Za Rođendan

Video: Narodni Predznaci I Praznovjerja Za Rođendan

Video: Narodni Predznaci I Praznovjerja Za Rođendan
Video: PLAČE SRBIJA, PREMIINUO VELIKAN NARODNE MUZIKE 2024, Travanj
Anonim

Rođendan je poseban dan u životu svake osobe. Uvijek želim provesti ovaj praznik na poseban način. Nije ni čudo, među ljudima postoji mnogo znakova i praznovjerja povezanih s rođendanom.

Narodni predznaci i praznovjerja za rođendan
Narodni predznaci i praznovjerja za rođendan

Tjedan prije rođendana trebate biti posebno oprezni.

Dugo se vjerovalo da rođendan može komunicirati s višim silama. Tjedan prije rođendana vrlo je presudno razdoblje u čovjekovom životu. U ovom trenutku bolje je ne planirati nikakav novi posao, već izvršiti izvještaj o protekloj godini. Neposredno prije rođendana čovjekova energetska zaštita slabi. Postaje ranjiviji, povećava se rizik od nesreća.

To je zbog činjenice da ljudsko tijelo živi u ciklusima, od kojih je svaki jednak jednoj kalendarskoj godini. Tijekom rođenja dijete doživljava strašan stres. Ispada da se tijekom svog života tijelo na svoj rođendan, takoreći, sjeća svog stanja u trenutku rođenja. Kao rezultat toga, u tom razdoblju mnogi imaju pad imuniteta i povećanu nervozu.

Osobno mogu reći da se gotovo svaki rođendan susrećem s nekakvim problemima: jako sam prehlađen, zatim sam iskrivio nogu, pa na poslu postoje neke globalne nevolje.

Koga pozvati na svoj rođendan

Zapravo, rođendan u velikoj mjeri nije razlog za bučnu zabavu. Bilo bi ispravno da na svoj rođendan pozovete samo najbliže ljude, tako da slavlje ispadne iskreno i ugodno. Za svečanim stolom ne bi trebalo biti slučajnih ljudi.

Neparan broj gostiju nije dobar

Vjeruje se da na odmoru mora biti prisutan paran broj gostiju. Gost koji je došao na rođendan bez para može zafrkavati rođendana zavideći mu.

Ako istodobno pušete sve svijeće na torti, želja će vam se ostvariti.

Ta je tradicija već dugo ukorijenjena u mnogim narodima svijeta. Rođendan bi trebao zaželjeti želju, a zatim puhati svijeće na torti. Vjeruje se da će se željena želja sigurno ostvariti u narednoj godini.

Rođendanu nije dozvoljeno presvlačenje tijekom proslave

Odijevanje na rođendanskoj zabavi smatra se lošim znakom. To znači buduće gubitke za rođendana. Ako se vino slučajno prolije po junaku prigode ili se zaprlja za stolom, tada među pozvanim gostima postoji osoba koja rođendanu želi zlo.

Jela za svečanim stolom bila su razbijena

Ako se posuđe lomi tijekom proslave rođendana, onda je to loš znak. Moguće je da ove godine rođendan može imati problema u osobnom životu.

Tko je čestitao

Vjeruje se da će onaj koji je prvi čestitao rođendanu rođendan i biti će mu najbliži cijelu sljedeću godinu. Također se vjeruje da će se ostvariti i prve želje i zdravice izrečene za svečanim stolom.

Pokloni za goste na njihov rođendan

Obično se daju darovi onom tko ima rođendan, ali ako rođendan sam pripremi male suvenire za goste, tada će privući sreću i materijalnu dobrobit.

Preporučeni: