Narodni Predznaci: Zašto Posipati šećer I Sol

Narodni Predznaci: Zašto Posipati šećer I Sol
Narodni Predznaci: Zašto Posipati šećer I Sol

Video: Narodni Predznaci: Zašto Posipati šećer I Sol

Video: Narodni Predznaci: Zašto Posipati šećer I Sol
Video: ŠTA PRVI ČOVEK NATO-a KAŽE...!? MOĆNA PORUKA STOLTENBERGA UPUĆENA MOSKVI..!? 2024, Travanj
Anonim

Razbacana sol i šećer također mogu nešto navijestiti ako vjerujete starim narodnim znakovima i praznovjerjima. Hoće li vjerovati da škropljeni začini mogu nešto značiti, privatna je stvar svih.

Narodni predznaci: zašto posipati šećer i sol
Narodni predznaci: zašto posipati šećer i sol

Narodni predznak: sol se mrvila

Sol je nekada bila vrlo vrijedan proizvod. Naravno, samo vrlo bogati ljudi mogli su si priuštiti kupnju soli, a ako je netko iz kućanstva slučajno prosuo sol, tada su ga izgrdili, pa čak i pretukli. U to doba prstohvat soli bio je zlata vrijedan.

Danas je sol postala dostupna, ne predstavlja veliku vrijednost, međutim, znak je ostao. Još uvijek se vjeruje da slučajno prolivena sol nagovještava svađu u kući.

Postoji još jedan uobičajeni predznak povezan sa solju. Smatra se da ako je djevojka previše zasladila hranu, to znači da se zaljubila. Ispada da je nesretna kuharica bila toliko zamišljena i sanjala da nije ni primijetila kako prelijeva previše soli.

Narodni predznak: šećer se mrvio

Posipanje soli loš je predznak, a slučajno posipani šećer, naprotiv, najavljuje radosne događaje.

Posipanje šećera dobar je znak. Sudbina, takoreći, daje vam znak da će se život uskoro promijeniti na bolje, očekuju vas ugodni događaji i materijalno blagostanje.

Ovaj znak je posebno značajan za mlade neudate djevojke. Ako mlada dama slučajno prevrne zdjelicu sa šećerom, uskoro će imati novo ugodno poznanstvo s dobrim čovjekom.

Ako mladenka posipa šećer prije vjenčanja, tada je očekuje ugodan i sretan obiteljski život.

Preporučeni: