Pribor Za Pecanje

Pribor Za Pecanje
Pribor Za Pecanje

Video: Pribor Za Pecanje

Video: Pribor Za Pecanje
Video: Moj pribor za pecanje. 2024, Travanj
Anonim

Staza je namijenjena ulovu velikih grabežljivih riba. Ovaj se pribor obično izrađuje od ne baš debele jake vrpce čija je duljina oko 100 metara. Metalni povodnik s velikom oscilirajućom žlicom i slivnikom pričvršćen je na jedan kraj kabela. Na drugom kraju pričvršćena je ploča od šperploče, na koju se namotava kabel.

Pribor za pecanje
Pribor za pecanje

Kada lovite plitkom vodom, duljina povodnika trebala bi biti najmanje dva metra. Na mjestima gdje postoje podvodne šikare, bolje je učiniti bez korita i umjesto toga na kabel pričvrstite sredstvo protiv uvijanja. Prilikom ribolova stazom, obično koriste iste vrtilje kao i kod ribolova predenjem. No, kad lovite uz pomoć staze, istim žlicama možete uloviti veću ribu.

Prilikom ribolova stazom spušta se u vodu s čamca. Prvo morate ploviti na maloj udaljenosti od obale, spustiti žlicu i, kada se brod kreće srednjom brzinom, spustiti ostatak linije u vodu. Kad se odmota više od 40 metara kabela, kabel je pričvršćen za dno čamca.

Ponekad se prilikom ribolova stazom koristi čvrsta šipka male veličine koja je opremljena žlicom za predenje i kolutom. Najbolje je takvu šipku opremiti kolutom za vađenje mamaca s besplatnom linijom za predenje. Ovaj kolut omogućuje vam brzo izbacivanje i premotavanje kabela.

Kada lovite na malim dubinama, dobro je koristiti varalice koje se vrte, a čineći pokrete stvaraju otpor i ostaju na površini vode. Veličina žlice odabire se ovisno o dubini mjesta na kojem će se obavljati ribolov. Što je dublja dubina, to bi trebala biti veća veličina žlice.

Kao ribolov za ribolovnu šipku možete koristiti monofilament presjeka do 1 mm i duljine do 100 metara.

Sudoper treba ugraditi što dalje od žlice. Prilikom ribolova stazom, udaljenost od olova do žlice obično je jednaka duljini same šipke.

Preporučeni: